VS Infóvonal: 06 30 500 0481

A burkolatok kopásállósága otthonunkban!

Leendő csempe és padlólap választásánál elsősorban a színét, kinézetét vesszük górcső alá. Hiszen ez az elsődleges szempont, ez az, amivel első ránézésre találkozunk. A burkolat színe és stílusa határozza meg az otthonunk hangulatát. Természetesen a kopásállóságról se feledkezzünk meg. Hiszen ahhoz, hogy a burkolat tartósan szép maradjon, nem mindegy, hová tesszük, és milyen kopásállósággal rendelkezik.

Bejárat és folyosó burkolat

A bejárathoz és a közlekedőkre PEI IV-V - ös kopásállóságú burkolat választása a legcélszerűbb. Érdemes közepes vagy sötétebb színek mellett dönteni (ez saját tapasztalat), hiszen a világos minden kis koszt „felvesz”.

Konyha – nappali – étkező burkolat

Napjainkban nagyon divatos az amerikai konyhás elrendezés, ahol a konyha – nappali – étkező egy légtérben található. Többféle burkolási mód is létezhet, erre nincs írott vagy íratlan szabály. Ez az elrendezéstől is függhet, a konyha és étkező alkot szerves egységet a nappalival vagy az étkező a nappalival van egybenyitva.

Ha valahol burkolat váltásra kerül sor, érdemes valamilyen elválasztást eszközölni, főleg, ha nem azonos méretű, teljesen más színű vagy felületű padlólapok találkoznak. Ilyenkor jól mutat egy dekorcsík a két típus között vagy egy burkolatváltó sín.

A konyhai padlólap kopásállósága is PEI IV vagy V –ös legyen, mert a rendszeresen használt útvonalon (tűzhely – pult – hűtő) nagyobb igénybevételnek van kitéve. Érdemes anyagában színezett padlólapot vásárolni arra az esetre, ha leesne egy nehezebb edény és véletlenül kipattanna egy kis darab a felületből.

Fürdőszoba burkolat

A fürdőszobai burkolat nem kell, hogy feltétlenül magas kopásállósággal rendelkezzen, hiszen – főleg az emeleti fürdőszobákban - többnyire papucsban járunk be. Viszont arra mindig figyeljünk, hogy csempét ne burkoljunk padlóra, mert annak egyáltalán nem alakítottak ki kopásálló felületet, így megcsúszhat a kádból vagy zuhanyzóból kilépve.

Terasz burkolat

A kültéri burkolat elsődleges szempontja a fagyállóság és csúszásmentesség. A kültéri hidegburkolatok egyik legfontosabb tulajdonsága a vízfelvevő képesség és az ez alapján meghatározható fagyállóság. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a lapok által felvett víz fagy meg a hidegben majd kienged, és újra megfagy. Ezt hívjuk fagy-kiengedés periódusnak, ez a folyamat feszíti szét a lapokat. Sajnos a mi változékony éghajlatunkon ez egy nagyon gyakori folyamat.

Burkolat jelölések:
„R” csúszásmentes burkolat
„R11” külső csúszásmentes burkolat3D Látványtervezés
3D Látványtervezés
Elképzelései valóra válnak!
Lakberendezési előadás
Lakberendezési előadás
Tanuljon a profiktól!

burkolat témához kapcsolódó cikkek


Összes cikk
Mediterrán burkolat otthonunkban
Időtálló burkolat megoldások
Kültéri burkolat megoldások, hogy kint is szép legyen
Érdi üzlet

2030 Érd, Iparos út 32.
Telefon: 06 30 921 0876
furdoszobaerd@vscsoport2000.hu

Ravak Business Center

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Telefon: 06 30 483 1154
furdoszobarbc@vscsoport2000.hu

Veres Péter út

1163 Budapest, Veres Péter út 15.
Telefon: 06 30 397 41 50
furdoszobaverespeter@vscsoport2000.hu