VS Infóvonal: 06 30 500 0481

Burkolat tippek, hogy nagyobbnak lássuk otthonunkat

Amikor burkolatot választunk, rengeteg lehetőségünk van. Tudjuk, hogy sokszor a méretek gátat szabnak, ám vannak olyan tippek, trükkök, amik segítenek abban, hogy optikailag nagyobbnak látszódjanak a terek. 

Játék a burkolat színével

Biztosan tapasztalta már, hogy ha belép egy kis szobába, amin egy nagy ablak van, az a fénytől tágasabbnak tűnik a tér. A kintről érkező fény és a szabad kilátás csökkentik a bezártság kellemetlen érzetét. Ebből is kitűnik, hogy a burkolat mellett az ablak is fontos szerepet játszik. Ebből is látni, hogy érdemes kis helyiségekben az ablakot frekventált helyre tervezni.

Annak érdekében, hogy egy helyiséget tágasabbnak érezzünk, érdemes éles kontrasztban álló burkolatokat alkalmazni. Több féle burkolat színből is lehet választani, ám a legélesebb különbség az a fehér és fekete burkolatok váltakozása. Kisebb helyiségbe egyébként érdemes inkább világos színeket használni, de ha ezt túl soknak érezzük, akkor sötétebb árnyalatú kiegészítőkkel tudunk ellensúlyozni.

Burkolat - játék a színekkel

Nagy burkolatok, átlósan

Optikai trükknek említhetjük még a padlóburkolat méretét. Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, de minél nagyobb lapokat használunk, annál nagyobbnak hat a tér is. Ugyanezt a hatást érhetjük el, ha burkolatokat átlósan fektetjük le.

Ha azt szeretnénk elérni, hogy a helyiség szélesebbnek tűnjön, akkor a falakon vízszintes elhelyezésű burkolatot alkalmazzunk, viszont ha "magasítani" szeretnénk a teret, akkor függőlegesen elhelyezett burkolat lapokat használjunk.

Ha nem tudja elképzelni a fent leírtakat, térjen be szalonunkba, ahol épülő, vagy átalakítandó fürdőszobáját megtervezzük Önnek 3D-ben!

 3D Látványtervezés
3D Látványtervezés
Elképzelései valóra válnak!
Lakberendezési előadás
Lakberendezési előadás
Tanuljon a profiktól!

burkolat témához kapcsolódó cikkek


Összes cikk
Fa hatású járólap - a termékszetesség jegyében
Kőburkolat nem csak kintre
Burkolat választás kis fürdőszobába
Érdi üzlet

2030 Érd, Iparos út 32.
Telefon: 06 30 921 0876
furdoszobaerd@vscsoport2000.hu

Ravak Business Center

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Telefon: 06 30 483 1154
furdoszobarbc@vscsoport2000.hu

Veres Péter út

1163 Budapest, Veres Péter út 15.
Telefon: 06 30 397 41 50
furdoszobaverespeter@vscsoport2000.hu